Walibi

Bezoeker gewond na ongeluk in Walibi, attractie voorlopig dicht

In pretpark Walibi bij Biddinghuizen is vanmiddag een bezoeker gewond geraakt. Het gebeurde bij een kartarttractie, de Red Bull Kart Fight Exhibition Track. De attractie blijft voorlopig dicht.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil eerst onderzoek doen, voor de attractie weer open gaat.

Over verwondingen nog niets bekend

De gewonde bezoeker is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen was bij Walibi aan het eind van de middag nog niets bekend. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk was toen nog altijd gaande.

De NVWA, die toezicht houdt op de veiligheid in pretparken, stelt een onderzoek in naar het ongeluk. “Dat houdt in dat de betreffende attractie pas weer gebruikt mag worden als onze inspecteurs deze weer goed hebben gekeurd”, vertelt woordvoerder Tjitte Mastenbroek.

Leave a Comment